jueves, 16 de enero de 2014

Restaurant "El Patio" (Palma, Mallorca)

El restaurant "El Patio" va ser un restaurant molt acreditat que va girar a Palma (Mallorca) durant molts d'anys i va tenir els anys d'esplendor durant la dècada compresa entre 1965 i 1975. Era propietat del restaurador Marc Pomar, de qui passà al seu fill, també de nom Marc Pomar. Al llarg dels anys 60 va ser el restaurant preferit dels visitants estrangers que passaven per Palma (Mallorca), fotografies dels quals penjaven de les parets de l'establiment. Va ser el restaurant preferent de les classes acomodades de Mallorca per la qualitat i la categoria dels seus serveis. Especialitzat en carns, disposava d'una carta àmplia i diversificada. El menjador tenia 90 seients. El personal de servei de recepció, menjador i cuina era abundant. Els anys 70 el menú, que permetia triar entre dos primers, dos segons i dos tercers plats, costava 700 ptes. Estava ubicat entre la plaça Gomila i la plaça del Mediterrani. Després d'obrir una sucursal a Sóller, el 1982 l'establiment va ser transformat en un bar de copes d'ambient nocturn, d'acord amb l'especialització de la zona que l'envoltava. Els anys 90 va tancar. Durant molts d'anys, va ser el chef del restaurant Miquel Cirer Jaume, que s'hi havia incorporat com a aprenent als 18 anys.